Skilte lever kortere

Skilsmisse reduserer livet med 10 år.

Kvinner som har barn lever 3,2 år lengere enn de som er barnløse. Det ifølge en ny tysk undersøkelse.  Foto: Colourbox
Kvinner som har barn lever 3,2 år lengere enn de som er barnløse. Det ifølge en ny tysk undersøkelse. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dine livsbetingelser har naturlig nok stor betydning for din død, og nå har tyske forskere regnet seg frem til hvilke faktorer som koster deg flest leveår. Det melder Berlingske Tidene.

Les også: Henter helseråd på youtube

De menn, som har best forutsetninger for et langt liv, er ikke-røykere og har et måteholdent alkoholforbruk. Han er i tillegg gift, har høyere utdanning og jobber som funksjonær. Han bor ikke alene og mener selv at han har god helse. Han har verken høyt blodtrykk eller diabetes. For kvinners vedkommende har hun i tillegg til disse faktorene ett eller to barn.

Parforhold: En fraskilt mann lever i gjennomsnitt 9,3 år kortere enn en gift mann. For en kvinne har skilsmissen enda større konsekvenser. Den tyske undersøkelsen viser at hun lever 9,8 år kortere sammenlignet med sine gifte eller samboende medsøstre.

Har man vært ungkar hele livet, har det ingen innvirkning på hvor lenge man lever. Mens kvinnelige peppermøer kan trekke fra i alt 4,9 år.

Utdannelse: Dersom man har lavere utdannelse enn videregående skole, reduseres antall leveår med: for kvinner 9,1 år, og for menn 7,2 år. Barn: Videre viser den tyske befolkningsundersøkelsen at kvinner lever lengere dersom de har barn. For barnløse kvinner forkortes livet med 3,2 år. For menn er det ingen forskjell om de har barn eller ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer