Kreftorganisasjonen World Cancer Research Fund (WCRF) går nå ut og advarer foreldre mot å gi barna skinke og annet bearbeidet kjøtt, melder BBC.
Sannheten om rødt kjøtt
For å hindre unger i å utvikle en smak for salt, røykt eller spekt kjøtt, ber WCRF mødre og fedre om å droppe dette i matpakken.
- Litt vel dramatisk, mener Kreftforeningen om den nye anbefalingen.
Se hva andre organisasjoner og eksperter sier her: - Trygt å spise skinke
3 skiver bacon i uka
Forskning har funnet en sammenheng mellom høyt inntak av bearbeidet kjøtt og økt risiko for tarmkreft.
Rødt kjøtt øker kreftfaren
Enkelte beregninger antyder at tusenvis av pasienter kunne ha unngått sykdommen hvis de hadde begrenset inntaket til 70 gram i uka noe som tilsvarer tre skiver med bacon.
Velg kylling, fisk eller ost
Selv om forskere kun har sett på kostholdet til voksne, mener WCRF at dårlige matvaner starter i barndommen. Speking, salting eller tilsetting av konserveringsmidler kan gjøre kjøttet kreftframkallende, ifølge organisasjonen, skriver BBC.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger