- Skinka må ut av matpakken

Det råder World Cancer Research Fund.

DROPP KJØTT: Velg heller pålegg av kylling, fisk eller ost, anbefaler World Cancer Research Fund. Foto: Stock.xchng
DROPP KJØTT: Velg heller pålegg av kylling, fisk eller ost, anbefaler World Cancer Research Fund. Foto: Stock.xchng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kreftorganisasjonen World Cancer Research Fund (WCRF) går nå ut og advarer foreldre mot å gi barna skinke og annet bearbeidet kjøtt, melder BBC.

Sannheten om rødt kjøtt

For å hindre unger i å utvikle en smak for salt, røykt eller spekt kjøtt, ber WCRF mødre og fedre om å droppe dette i matpakken.

- Litt vel dramatisk, mener Kreftforeningen om den nye anbefalingen.

Se hva andre organisasjoner og eksperter sier her: - Trygt å spise skinke

3 skiver bacon i uka

Forskning har funnet en sammenheng mellom høyt inntak av bearbeidet kjøtt og økt risiko for tarmkreft.

Rødt kjøtt øker kreftfaren

Enkelte beregninger antyder at tusenvis av pasienter kunne ha unngått sykdommen hvis de hadde begrenset inntaket til 70 gram i uka – noe som tilsvarer tre skiver med bacon.

Velg kylling, fisk eller ost

Selv om forskere kun har sett på kostholdet til voksne, mener WCRF at dårlige matvaner starter i barndommen. Speking, salting eller tilsetting av konserveringsmidler kan gjøre kjøttet kreftframkallende, ifølge organisasjonen, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer