Telefonsalg av strømavtale

«Skittent» strømsalg-triks

Det er ikke uvanlig at folk ringes opp av strømselgere som påstår de ser strømforbruket og -avtalen din, og som bruker dette som argument for å prøve å selge deg en annen avtale. Dette bør du ikke takke ja til!

STRØM: Frykter du sjokkregning som følge av dyr strøm, kan du med enkle grep senke utgiftene noe. I saken under kan du lese om hvorfor du aldri må takke ja til en strømavtale via telefonsalg. Video: Berit Njarga. Voice: Embla Hjort-Larsen. Klipp Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert blitt oppringt av strømselgere ved flere anledninger, og da har kanskje selgeren påstått at hen ser hvor mye strøm du bruker og hvilken avtale du har, for så å tilby deg en annen strømavtale som visstnok skal være mye billigere enn den du har.

Vel, et slikt «tilbud» må du aldri takke ja til, for strømselgere kan ikke se det faktiske strømforbruket ditt eller avtalen du har med en annen strømleverandør!

Umulig

- Etter at Elhub ble innført i Norge, skal det ikke være mulig for en strømleverandør å finne ut av avtalen eller forbruket en kunde har fra en konkurrerende leverandør, fastslår næringspolitisk rådgiver Ulf Møller i Energi Norge overfor Dinside.

- Forbruket ditt kan være kjent hvis kunden har vært hos leverandøren før, men hvilken avtale kunden har med en annen strømleverandør, skal ikke være mulig å finne ut via Elhub, legger han til.

Elhub er utviklet og eid av Statnett SF på oppdrag fra Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE). Kommunikasjonssjef Irene Meldal i Statnett bekrefter overfor Dinside at utenforstående strømleverandører ikke har mulighet til å få informasjon om kundens strømforbruk eller -avtale via Elhub.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer