Skjeller ut sykepleierne

Kirurgene er den gruppen leger som oftest banner, roper, truer og klandrer andre for feil. Oftest går det utover sykepleierne.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Det viser en ny studie utført av direktøren ved Diakonhjemmets sykehus, melder Dagens Medisin.

- Jeg hadde aldri trodd det var mulig å oppføre seg så ubehøvlet på en arbeidsplass, sier direktør Morten Skjørshammer til tidsskriftet.

Skjørshammer har dybdeintervjuet 56 sykehusansatte, 20 leger og 24 sykepleiere, gikk gjennom skriftlig materiale og tilbrakte seks måneder rundt omkring på avdelingene, der han aktivt lyttet og observerte hva som foregikk.

Av 49 registrerte aggressive episoder var legen hovedpersonen i 33, og er den gruppen som oftest utrykker sinne. Selv mener de at dette ikke er noe problem, men at det tvert imot kan være positivt.

Sykepleierne har en annen oppfatning. For dem er legenes sinte oppførsel den viktigste årsaken til stress på jobben. Økt sykefravær, oppsigelser og dårligere kvalitet på behandlingen av pasientene, er blant konsekvensene, konkluderer Skjørshammer.

Flere uttalelser fra sykepleierne i rapporten tyder på at denne oppførselen kan være belastende for sykepleierne.

I rapporten er sykepleier blant annet sitert på følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer