Skjemaet du bør holde deg langt unna

Avsenderen utgir seg for å være Finn.no og påstår at e-posten er sertifisert av både Visa og MasterCard. Alt er selvfølgelig ren og skjær løgn.

Dette skjemaet er ikke sendt fra Finn.no, og det er heller ikke sertifisert av Visa, MasterCard eller andre. Selv om det ved første øyekast kanskje ser slik ut.
Dette skjemaet er ikke sendt fra Finn.no, og det er heller ikke sertifisert av Visa, MasterCard eller andre. Selv om det ved første øyekast kanskje ser slik ut. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du mottatt en e-post fra Finn.no den siste tiden, der du blir bedt om å oppgi kreditt- eller bankkortdetaljer, er det bare en ting å gjøre: Slett meldingen med en gang!

Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) advarer nok en gang mot et slikt såkalt phishing-forsøk, der noen prøver å utgi seg for andre enn det de er.

I dette tilfelle er det noen som utgir seg for å være fra annonsenettstedet Finn.no og betalingsformidleren Nets.

I et forsøk på å fremstå troverdig, har svindlerne også misbrukt vertifiseringssymbolene til Visa, MasterCard og Diners Club. Selvfølgelig er det ingen av disse selskapene som har noe med denne svindel-meldingen å gjøre.

Nye skitne triks: Se hva svindlerne gjør nå

Ber aldri om å bekrefte ID

Med lett tilgjengelig verktøy er det ikke lenger vanskelig å lage troverdig grafikk og falske nettsider. Logoer og sertifiseringsmerker kan lett hentes gjennom et søk i Googles bildebank.

Dermed blir slike svindelforsøk blir stadig mer sofistikerte, og vanskeligere å gjennomskue. Husk å ikke gi ut informasjon om deg selv eller dine konti uten at du er sikker på hvem som får tilgang til denne informasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.