Skjemmer bybildet

Politikere vil fjerne plagsomme og pågående selgere.

Erling Lae vil forby gateselgere. Forbrukerombudet mener telefonsalg er like ille. Foto: Colourbox.com
Erling Lae vil forby gateselgere. Forbrukerombudet mener telefonsalg er like ille. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Byrådsleder i Oslo, Erling har uttalt at han vil bli kvitt gateselgerne. Han sier til Aftenposten at han synes noen selgere er så pågående at de er akkurat som tiggere.

Selgerne blir kanskje borte fra bybildet fordi Lae vil "fjerne innpåslitne gateselgere." Andre politikere har beskrevet gateselgerne som plagsomme, pågående og skjemmende for bybildet.

Kommunen leier ut noen av plassene der selgerne har stand, og har fått klager. Klagene går på at selgerne er for innpåslitne.

- Jeg vil ikke nevne navn, men jeg har lagt merke til at noen organisasjoner er veldig pågående. De bondefanger deg med spørsmål, sier Lae til Aftenposten.no.

- Jeg vil sørge for at de ansvarlige utleierne må være mer på vakt og følge med på hvordan selgerne oppfører seg, sier Lae til Aftenposten.no.

Telefonsalg like ille

Gry Nergård i Forbrukerombudet stiller seg spørsmålet: Hvor går grensen mellom de næringsdrivendes rett til å selge, og borgernes rett til å slippe å bli utsatt for salgsoppfordringer?

- Det er ikke lenger slik at de næringsdrivende sitter rolig og venter på at vi forbrukere skal stikke innom butikken deres. Kampen om kundene gjør at det stadig utvikles nye reklame- og salgsmetoder. Og den totale mengden reklame og salgsfremstøt overfor forbrukerne øker, skriver Nergård i en kommentar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer