Skjermen plager 500.000

Over en halv million nordmenn får plager av å jobbe foran dataskjermen.

Publisert
Sist oppdatert

Arbeid foran en PC fører til synsproblemer hos svært mange, viser en undersøkelse Norges Optikerforbund har gjort blant 100 norske optikere.

Så mye som 33 prosent av synsundersøkelsene optikerne foretar er nå knyttet til synsbesvær ved skjermarbeid.

Halvannen million nordmenn jobber foran en dataskjerm hele eller deler av arbeidsdagen, og mer enn 500.000 av oss plages av dette.

- Resultatet er ikke overraskende. Vi vet at mellom 30-60 prosent av alle som arbeider foran en dataskjerm føler ubehag som svie i øynene og tretthet. Hvis du ikke gjør noe med plagene gir du deg selv unødvendige problemer, sier førsteamanuensis Gunnar Horgen ved Institutt for optometri ved Høgskolen i Buskerud til Newswire.

Horgen har drevet forskning innen helseplager knyttet til skjermarbeid i flere år og kjenner problematikken bedre enn de fleste.

Riktig innstilling- Det er mye du selv kan gjøre for å forbedre arbeidssituasjonen. Har du problemer, bør du sjekke synet hos en optiker. Da får du vite om du trenger hjelpemidler som for eksempel skjermbriller, sier Horgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer