Skjønn med salt

Skjønnhetspleie rett fra kjøkkenskapet.

Få sterk og sunn hud med hjemmelaget hudskrubb av salt og bakepulver.  Foto: Colourbox
Få sterk og sunn hud med hjemmelaget hudskrubb av salt og bakepulver. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke råd til å bruke hundrevis av kroner på behandlinger hos skjønnhetsklinikker og tannlege, finnes det alternativer hjemme i kjøkkenskapet.

Salt kan, som du sikkert vet, brukes til langt mer enn som smakstilsetning i maten. Også skjønnhetspleie.

Dette er farligere enn du visste

Blander du for eksempel salt i varmt vann kan det hjelpe mot tørr og kløende hud. Kombinerer du salt og bakepulver får du hjemmelaget munnvann. Det skriver nettstedet howstuffworks.com.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan bruke salt i skjønnhetspleien.

Kroppsskrubb: Dryss salt på hendene dine og gni dem forsiktig over huden. Dette gjøres etter et bad eller en dusj, mens huden ennå er våt. Denne saltmassasjen vil fjerne tørr hud, og etterpå vil huden føles silkemyk. Den vil også styrke huden og holde sirkulasjonen oppe.

Det klør: Å legge seg en liten stund i et saltvannsbad er en fin måte å dempe kløen på. Det vil også gjøre huden mykere og deg avslappet.

Lukt: For å fjerne løklukt fra fingrene kan du gjøre følgende;Dryss litt salt over hendene, fukt deretter med litt eddik. Gni hendene sammen og skyll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.