Skjønnhet og lyst i én pille

Den nye superpillen skal gi brun hud, slankere kropp og økt sexlyst.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Skjønnhet og sexlyst kan snart komme fra den samme pilleboksen. En medisin som skal gi pasientene brun hud, slankere kropp og mer sexlyst testes nå i Storbrittania.

Medisinen, Melanotan, ble utviklet for å beskytte mot solbrenthet og hudkreft, og gir solbrun hud uten at det er nødvendig å ha vært i solen, skriver den engelske avisen The Sunday Times.

Men det mest interessante med denne pillen er sidevirkningene - blant annet vekttap og økende sexlyst. Noen mener dette gjør den til den kraftigste livsstilspillen som eksisterer. Andre mener den kan føre til en medisinsk katastrofe - fordi den kan gi en falsk trygghet til brukerne som kan komme til å være mye i solen og egentlig øke faren for hudkreft.

Epitan, som produserer Melanotan, sier de først vil markedsføre pillen ovenfor folk med solallergi, men ifølge The Sunday Times viser dokumenter at selskapet ser på pillen som en potensiell "bestselger", og planlegger å markedsføre den mye bredene - blant annet mot solariumbrukere og folk som jobber utendørs.

Melanotan virker ved å stimulere produksjonen av melatonin - pigmentet som farger huden etter eksponering av sol. Brunfargen beskytter huden mot ytterligere eksponering.

Melanotan virker selv om det ikke finnes sol. Et implant under huden frigjør medisinen i løpet av noen uker, og gir en brunfarge som kan vare i flere måneder.

Hunter Wessells, som er en sexolog ved University of Washington i Seattle, forsker på medisinen.

- Den påvirker neuroner i hjernen og ryggmargen. Den kan også gi vekttap, sier han.

Mozon.no, 13.04.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer