Skjønnhet og lyst i én pille

Den nye superpillen skal gi brun hud, slankere kropp og økt sexlyst.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Skjønnhet og sexlyst kan snart komme fra den samme pilleboksen. En medisin som skal gi pasientene brun hud, slankere kropp og mer sexlyst testes nå i Storbrittania.

Medisinen, Melanotan, ble utviklet for å beskytte mot solbrenthet og hudkreft, og gir solbrun hud uten at det er nødvendig å ha vært i solen, skriver den engelske avisen The Sunday Times.

Men det mest interessante med denne pillen er sidevirkningene - blant annet vekttap og økende sexlyst. Noen mener dette gjør den til den kraftigste livsstilspillen som eksisterer. Andre mener den kan føre til en medisinsk katastrofe - fordi den kan gi en falsk trygghet til brukerne som kan komme til å være mye i solen og egentlig øke faren for hudkreft.

Epitan, som produserer Melanotan, sier de først vil markedsføre pillen ovenfor folk med solallergi, men ifølge The Sunday Times viser dokumenter at selskapet ser på pillen som en potensiell "bestselger", og planlegger å markedsføre den mye bredene - blant annet mot solariumbrukere og folk som jobber utendørs.

Melanotan virker ved å stimulere produksjonen av melatonin - pigmentet som farger huden etter eksponering av sol. Brunfargen beskytter huden mot ytterligere eksponering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer