Skjuler billig jusshjelp

Rettshjelpere gir kvalifisert hjelp billigere enn advokater. Men staten glemmer å fortelle om dem, mener Webjuristene.

Publisert
Sist oppdatert

Vet du hva en rettshjelper er for noe? Ikke det, da er du ikke alene. Til tross for at staten etablerte yrkesgruppen i 1991, glemmer selv staten dem. De nevnes fremdeles ikke med et eneste ord i offentlige brosjyrer, skriver retthjelperkjeden Webjuristene i en pressemelding. - 16 år etter at liberaliseringen av domstolloven ble gjennomført, og rettshjelpere i all hovedsak ble sidestilt med advokater blir de fortsatt ignorert i det offentliges informasjonsmateriell, mener Webjuristene, som har bedt om svar fra alle departementer som har utelatt rettshjelpere i sitt informasjonsmateriell.

- Dette er konkurransevridende. Dersom de hadde vært bundet av konkurranseloven, ville vi nok vurdert anmeldelse av staten til Konkurransetilsynet. Dessverre gjelder neppe denne loven for staten ved departementene, all den tid de ikke driver "ervervsvirksomhet". Men det kan neppe være tvil om at dersom de er omfattet av loven, vil denne praksisen være i strid med konkurranselovens § 11 og kanskje også § 10. Å kun "reklamere" for en av to yrkesgrupper i offentlig informasjonsmateriell som staten har enerett på å utforme, er selvfølgelig konkurransebegrensende for rettshjelperne, sier Nina Dybedahl, en av gründerne i rettshjelperkjeden Webjuristene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer