Skjulte farer i frokosten

Frokostblanding-gigantene Kellogg's og Nestlé har denne uken blitt beskyldt for å servere barn altfor mye sukker, salt og fett.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Den engelske forbrukerforeningen har undersøkt innholdet i flere populære frokostblandinger de to selskapene står bak, og sier blant annet at All Bran inneholder fire ganger så mye salt som en 25 grams pose med peanøtter, melder avisen The Guardian.

Foreningen mener arbeidet med å forbedre barns kosthold går “utrolig sakte”, og truer med en boikott dersom myndigheter og selskaper ikke tar tak i problemene.

Foreningen brukte en skala laget av det engelske mattilsynet for å måle hva som er ”litt” eller ”mye” sukker, fett og salt per 100 gram mat, og testet 100 frokostblandinger.

28 av frokostblandingene var rettet mot barn, og de 15 som kom dårligst ut i den gruppen var produsert av enten Kellogg's eller Nestlé. Av de 100 produktene som ble undersøkt inneholdt 85 mye sukker, 9 mye mettet fett og 64 mye salt.

- Folk tror frokostblandinger er sunt, men vår forskning viser at produsentene fyller frokostblandingene med så mye salt og sukker at det ikke er rart vi har et stort helseproblem. Dette angrepet er det første i en serie som skal tvinge myndigheter og industri til å ta tak i problemet, sier Nick Stace, informasjonssjef i forbrukerforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer