Skotske enker frir i Norge

Med mystikk i Lidl-klasse er Scottish Widows Investment Partnership (SWIP) i Norge for å overbevise nordmenn om å sette pensjonspengene i eiendomsutvikling.

Direktør for Scottish Widows´ eiendomsinvesteringer Robert Matthews
Direktør for Scottish Widows´ eiendomsinvesteringer Robert Matthews Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Produktet de skotske enkene tilbyr er plasseringer i eiendomsutvikling i vesteuropeiske land for norske formidlere av pensjonssparing og livsforsikring. Firmaet fusjonerte med Lloyds i 1999, og er en av Europas største eiendomsinvestorer med en total portefølje på 943 milliarder norske kroner.

Under pressekonferansen i går fikk vi imidlertid ikke vite hvor en norsk pensjonssparer kan henvende seg for å kjøpe godene. Hvem de norske samarbeidspartnerne skal være, er fortsatt ikke bestemt, og selv om det skulle skje en avklaring, er det ikke opplagt at informasjonen vil sive ut til norske sparere, fikk vi vite.

Inntil videre må altså forbrukere grave opp denne informasjonen selv- muligens en dristig strategi, ettersom bakgrunnen for norgesbesøket er at interessen for å investere i eiendom har vært forholdsvis lav etter krakket på begynnelsen av nitti-tallet.

De skotske enkenes talsmenn har følgende salgsargumenter for sitt foreløpig lite tilgjengelige produkt:

•Investering i eiendom i Europa gir historisk sett langt høyere avkastning enn aksjer og obligasjoner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer