Skremmer med boligkrakk

Rentenedsettelsen var til ære for industrien. Gjedrem frykter den gir for høy fart i boligmarkedet.

Samme fôr:  Den syke industrien og det friskere boligmarkedet får samme kraftfôr - en rentenedsettelse. Foto: Nancy Bundt
Samme fôr: Den syke industrien og det friskere boligmarkedet får samme kraftfôr - en rentenedsettelse. Foto: Nancy Bundt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank har penger nok, og møterommet er svært stilig, som resten av Lund og Slaatto-palasset på Bankplassen. Journalistene, som sitter tynt slengt utover benkeradene, har hver sin mikrofon med en knapp man skal trykke inn når man snakker, slik at ikke bare sentralbanksjefen, men også millioner av ivrige tilhørere på web-tv og radio skal kunne følge de sylhvasse spørsmålene direkte.

- Hva bør vi bruke pengene til, spør en kollega. Vi tenker flytende rente -> kaldt øl.

Har du endret skattekort?

De fremmøtte unge og middelaldrende journalister har nok alle boliglån, så stemningen er slettes ikke dårlig. Men utenfor sikkerhetsslusene, i den virkelige verden, står det visstnok ikke så bra til. Etter å ha streifet innom temaet flere ganger, drar Svein Gjedrem et resonnement om boligprisene.

- Skal ned

- Vi mener i utgangspunktet at boligprisnivået har vært høyt og er høyt, og at det på lang sikt vil være mekanismer som gjør at boligprisene ikke vil øke, men kanskje snarere tvert imot gå ned, sier Gjedrem.

Når har vi tidenes laveste styringsrente

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.