Skriv om hobbyen din - og bli rik!

I Gyldendal og Cappelen forlag trenger de flere forfattere som har gode ideer til bøker. Det kan være vanskelig å komme igjennom det skjønnlitterære nåløyet, men skriver du barne- og faktabøker er det større muligheter. Er du heldig, har du en garantert julegave til alle i familien neste år.

Foto: Tore Godager
Foto: Tore Godager Vis mer
Publisert

Bibliotekenes innkjøpsording sikrer deg 1000 solgte bøker, sier Eva Grøner, redaktør i Cappelen . Den norske forfatterforeningen har også forhandlet frem en royalty på 20 % til alle debutanter. Dersom boken din blir priset til 250 kroner sitter du altså igjen med minimum 50 000 kroner.

-Du kan i tillegg selge cirka 500 - 1000 bøker gjennom bokklubbene og bokforhandlerne. Dette vil gi deg en merinntekt på 25 - 50 000 kroner, forteller Grøner.

-Den neste boken du skriver vil naturligvis gi deg større inntekter dersom du har klart å etablere et navn. Forøvrig er det også mulig å komme med i vår forfatterpool som tar på seg bokoppdrag for forlaget. Her kan du jobbe med bokprosjekter over flere år, dersom du har vist deg som en dyktig skribent.

Gjør hobbyen lønnsom

-Innenfor faktaboksegmentet trenger vi bøker om alt fra blomsterbinding og frimerkesamling til fisketurer i Nordsjøen og fallskjermhopping fra Eiffeltårnet, sier Lars Røtterud, redaksjonssjef i Gyldendals faktabokavdeling.

-Skriv gjerne om hobbyen din, spesielt hvis du har drevet med det en stund og er dyktig. Noen ganger trenger du ikke å være så flink til å skrive, bare ideen og temaet er bra, forteller Røtterud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer