Skru av roaming i utlandet selv om du bruker WiFi

Nordmann våknet opp til telefonregning på 20.000 kroner, for dingsen din sover aldri.

SOVER IKKE: Mobilen og nettbrettet ditt sover ikke selv om du gjør det. Bakgrunnsdata kan spinne natta lang, og er du ikke forsiktig kan regningen bli høy. Spesielt i utlandet.  Foto: ALL OVER PRESS
SOVER IKKE: Mobilen og nettbrettet ditt sover ikke selv om du gjør det. Bakgrunnsdata kan spinne natta lang, og er du ikke forsiktig kan regningen bli høy. Spesielt i utlandet. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En norsk pensjonist våknet til et økonomisk mareritt på utenlandsferien sin tidligere i år.

På nattbordet ved siden av han lå et nettbrett med SIM-kort, som dagen før hadde blitt brukt på hotellets trådløse nett. Men i løpet av natta hadde brettet koblet seg fra det gratis WiFi-nettet, og til det kostbare mobilnettet.

Der hadde nettbrettet kost seg med 500 megabyte i løpet av natta, uten at dingsen hadde vært i bruk. Derfor lå det også flere tekstmeldinger fra operatøren og ventet på nordmannen denne morgenen.

Tekstmeldinger som fortalte at telefonregningen hans hadde vokst med totalt 20.000 kroner – bokstavelig talt over natta.

Les også: 10 tips for å surfe billigst mulig i utlandet

Må betale

Mannen betalte altså 40 kroner per megabyte, noe som slettes ikke er uvanlig i enkelte land som blant annet USA. Ekstra surt ble det selvfølgelig når mannen mente han overhodet ikke skulle ha brukt én eneste byte denne natta.

Pensjonisten ønsket derfor pengene tilbake. Men operatøren nektet, og det samme gjør nå Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon. I nemndas vedtak får ikke mannen gjennomslag for klagen din, da nemnda mener mannen selv hadde skylda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer