Skru opp skattetrekket nå

Da unngår du restskatt og kan se frem til en hyggelig bonus neste sommer.

BESTEM SELV: Du kan selv bestemme hvor mye du skal betale i skatt, men ikke hvor lite du skal betale. Du øker skattetrekket enkelt med en e-post til lønningskontoret eller en post-it lapp på skattekortet. Foto: Tuva Moflag
BESTEM SELV: Du kan selv bestemme hvor mye du skal betale i skatt, men ikke hvor lite du skal betale. Du øker skattetrekket enkelt med en e-post til lønningskontoret eller en post-it lapp på skattekortet. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er igjen tid for å levere skattekortet til arbeidsgiver. Før du leverer skattekortet bør du likevel sjekke hva som egentlig står der. Du har dessuten en gylden mulighet til å inngå en streng spareavtale med deg selv.

Det er nemlig nå du kan sørge for å unngå restskatt til neste år.

Velg skatten selv

Skattesatsen(e) på skattekortet baserer seg på din forventede inntekt, som igjen er basert på inntekten din fra 2011. Du bør derfor sjekke om beregningsgrunnlaget stemmer før du leverer fra deg skattekortet.

Du kan selv be arbeidsgiver øke skattetrekket og dermed unngå restskatt neste år, og kanskje til og med sikre deg en saftig «bonus» til neste sommer. Send en e-post til lønningsansvarlig, eller klistre en post-it-lapp på skattekortet, så er spareavtalen i boks.

Dersom du mener at skattetrekket på skattekortet er for høyt, må du riktignok ta kontakt med Skatteetaten for å få endret skattekortet

Sivilstatus påvirker skatten din

Sivilstatus er blant punktene som kan påvirke skatten, og særlig gjelder dette ved samlivsbrudd dersom man har barn. Fra 2013 forsvinner imidlertid skatteklasse 2 for enslige forsørgere, og erstattes med et nytt særfradrag for enslige forsørgere. Enslige forsørgere bør derfor sjekke hvordan dette vil slå ut for deres økonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer