Skrudde de opp prisene i julen?

I 2010 fikk elektrokjedene kritikk for å spekulere i julehandelen. Hva skjedde i fjor? Ikke så mye rundt juletider, men desto mer før.

HVOR DET SVINGER: Forskjellen på blant annet Expert og Elkjøps nettbutikker blir åpenbar når en ser på grafene over. Sistnevnte forandrer prisene sine betydelig oftere enn førstnevnte, og det gjør også det beste kjøpstidspunktet vanskeligere å forutse.
HVOR DET SVINGER: Forskjellen på blant annet Expert og Elkjøps nettbutikker blir åpenbar når en ser på grafene over. Sistnevnte forandrer prisene sine betydelig oftere enn førstnevnte, og det gjør også det beste kjøpstidspunktet vanskeligere å forutse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble et voldsomt leven da VG i fjor avslørte at blant annet Expert og Elkjøp skrudde opp prisene på enkelte produkter i forkant av julehandelen.

Forbrukerdirektør Randi Flesland var "rystet", og hevdet blant annet at praksisen var "direkte umoralsk" og uttrykk for "dårlig forretningsskikk". Flesland unnlot å problematisere at sesongavhengig prisjustering er så vanlig i blant annet hotell- og flybransjen at så å si ingen hever et øyenbryn når de betaler betydelig mer for en flybillett i juli enn i mars, men uavhengig av hva andre gjør: DinSide.no erfarer at Elkjøp merket kundenes raseri på bunnlinja i desember i fjor.

Hvordan var det så i 2011?

Les også: Spar penger hos Lefdal og Elkjøp

Ingen juleøkning på TV

DinSide har sjekket prisene på nettbutikkene til fire store elektrokjeder, og, ikke overraskende, basert på de nesten 40 produktene på vår liste er det ingenting som tyder på at verken Elkjøp, Lefdal, Siba eller Expert justerte prisene oppover i særlig grad idet kalenderen talte ned mot julaften.

TV-prisene på de fire grafene under er representative for de aller fleste produktene i prissjekken, og viser at selv om prisene justeres fra og med uke 42 og fram mot jul, skjer det ingen dramatiske endringer i negativ retning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer