- Skuffende!

Thone Frydenlund la merke til en forstyrrende detalj: Hvor blir det av de siste grammene?

GRAMMENE SOM FORSVINNER: Thone Frydenlund har flere ganger lagt merke til at det mangler noen gram - eller ti - i pakkene med kyllingfilet. Denne pakka har mer enn åtte prosent svinn. Foto: Thone Frydenlund
GRAMMENE SOM FORSVINNER: Thone Frydenlund har flere ganger lagt merke til at det mangler noen gram - eller ti - i pakkene med kyllingfilet. Denne pakka har mer enn åtte prosent svinn. Foto: Thone Frydenlund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferdigpakket kjøtt og fisk i butikk er tydelig merket med vekt. 400 gram kjøttdeig, 200 gram entrecôte, 400 gram kjøttdeig, 4 x 125 gram laksefilet.

Har du noen gang veid det for å sjekke at det stemmer?

Det har Thone Frydenlund. Hun er ikke imponert.

- Jeg porsjonerer og fryser mat og har oppdaget ved flere anledninger at det er færre gram i pakken enn det som står på, skriver Frydenlund i en e-post til DinSide.

Det er ikke snakk om mange hundre gram, men 30 gram her og 40 gram der, blir fort hundre gram svinn på en tre-fire pakker.

Det gjelder ikke bare én produsent, hun har oppdaget det på de merkene hun har kjøpt, både Prior og Coops egne merkevare.

- Betaler vi for vann?

Dette skyldes en naturlig prosess, ifølge Coop. I en e-post til Frydenlund, og seinere overfor DinSide, forklarer de at dette skyldes at noe kjøttkraft vil sive ut av kjøttet i pakken, og dette vil suges opp av den absorberende hvite pakningen som ligger i bunnen av pakkene.

Svinnet vil også bli større, jo mindre biter kjøttet er delt opp i.

Frydenlund synes svaret er skuffende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer