- Skulle tro de gikk på speed

Et flertall av svenskene ønsker å innføre 18-årsgrense på energidrikker.

Svenskene vil ha 18-årsgrense på energidrikker som Battery, Red Bull, Burn og Monster. Foto: Faksimile
Svenskene vil ha 18-årsgrense på energidrikker som Battery, Red Bull, Burn og Monster. Foto: Faksimile Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag gjennomførte Aftonbladet.se en spørreundersøkelse blant sine lesere. Av 52.000 lesere, mente 68,9 prosent av dem at det bør innføres 18-årsgrense på de koffeinholdige leskedrikkene.

Bakgrunnen for spørreundersøkelsen, er at flere lærere har sett seg lei på ukonsentrerte elever som svelger unna store mengder energidrikker i skoletiden. De blir bokstavelig talt stiv i maska.

Ica innfører aldersgrense

Dette førte til at kjøpmannen Fredrik Hedberg ved Ica Supermarket i Björksätra i Sverige, valgte å innføre aldersgrense.

Tirsdag i forrige uke ble det dermed bestemt at det skulle være 18-årsgrense på både Monster, Burn, Red Bull og Battery i denne butikken.

Les også: Red Bull kan være livsfarlig!

- Elevene drikker veldig mye energidrikker i løpet av en skoledag, det gjør dem nærmest hyper, skulle tro de gikk på speed, sier Hedberg til Aftonbladet.se.

Både lærere og foreldre har reagert på elevenes voldsomme konsumering av energidrikker, og rektor ved Hedängsskolan i Storvik, Teofil Norum, gikk inn for et totalforbud.

- Akkurat hvordan forbudet skal overholdes i praksis, vil vi diskutere nærmere i neste uke. Drikking av koffeinholdige drikker skal ikke forekomme på skolen vår, sier Norum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer