Skummel bakterie er tilbake

Denne uka er det slått salmonella-alarm i hele USA. I Norge tilbakekaller man produkter.

Skummel bakterie er tilbake
Publisert
Sist oppdatert

Har du en pose med pistasjnøtter liggende i kjøkkenskuffen, eller har du fryseren full av iskrem som inneholder pistasjnøtter? Ikke spis noe av dette, advarer amerikanske legemiddelmyndigheter, Food and Drug Administration (FDA).

Det er fordi det amerikanske næringsmiddelkonsernet Kraft Foods fant salmonella i stekte pistasjnøtter under en rutinekontroll forrige uke, skriver CNN.

Nøttene det gjelder kommer fra California. Denne delstaten er den nest største pistasjnøtt-produsenten i hele verden.

Nå har både Kraft Foods og den store matvarekjeden Kroger, fjernet nøttene fra hyllene, og det gjelder nøtter både med og uten skall.

Frukt og grønt kan gjøre deg sykHvor er bakteriesmitten størst

Viss risiko i Norge

I Norge ser man også alvorlig på situasjonen. Tidligere denne uken sa Ingunn Haarstad Gudmundsdottir, rådgiver ved Seksjon Planter og vegetabilsk mat ved Mattilsynets Hovedkontor, dette til DinSide Helse:

- Man kan aldri utelukke en viss risiko for at pistasjnøtter eller andre typer nøtter kan være kontaminert med salmonella. Det er importørene som har ansvar for å ha kvalitetssystemer som sikrer at næringsmidlene som frembys er helsemessig trygge. Det kan ikke utelukkes at kontaminerte nøtter også kan være distribuert på det norske markedet, men Mattilsynet jobber med saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer