Hvordan forhandle lønn?

- Skummelt og klump i magen

Slik beskriver Sara Kristine Kaino (29) følelsen av å gå inn i lønnsforhandlinger, men likevel er hennes klokkeklare råd til andre ansatte: «Bare gjør det!»

LØNNSBEVISST: Sara Kristine Kaino har både forhandlet lønn som nyutdannet og da hun skulle signere ny kontrakt innenfor samme selskap - og utfallet var positivt i begge tilfeller. I saken får du hennes og andre eksperters beste lønnsforhandlingstips. Foto: privat
LØNNSBEVISST: Sara Kristine Kaino har både forhandlet lønn som nyutdannet og da hun skulle signere ny kontrakt innenfor samme selskap - og utfallet var positivt i begge tilfeller. I saken får du hennes og andre eksperters beste lønnsforhandlingstips. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Å forhandle om lønn er rett og slett litt skummelt. Det starter alltid med en klump i magen, og at du kvier deg litt for å spørre, men hvis du stiller godt forberedt, hjelper det veldig på situasjonen, sier Sara Kristine Kaino til DinSide.

Og 29-åringen snakker av erfaring. Hun har nemlig to lønnsforhandlinger på «CV-en», både da hun var nyutdannet ingeniør og da hun skulle skrive ny kontakt i samme selskap.

- Lønnsforhandlinger er nok utenfor komfortsonen til mange, så du må tørre å utfordre deg selv, oppfordrer Kaino.

Unngå «klassisk» argument

Så, hvordan gikk Kaino fram for å forhandle opp lønna si?

- Ved å ta i bruk lønnstatistikken på Nito.no fikk jeg dannet meg et greit bilde av hvor på lønnskalaen jeg burde ligge. Deretter laget jeg ei liste med argumenter for hvorfor jeg burde få høyere lønn, svarer hun, og fortsetter:

- Denne lista er viktig å pugge, for forhandlingssituasjonen er ofte stressende og det er lett å glemme de gode argumentene.

- Det viktigste er kanskje å ha troa på seg selv og at du fortjener høyere lønn. Finn gode argumenter, og ikke start med en «alle andre har sånn lønn, så derfor skal jeg også ha»-påstand. Tydeliggjør din verdi til bedriften, for eksempel hva din kompetanse bringer på bordet og hva som gjør deg spesiell, tipser Kaino.

Vær konkret

Oppskriften til Kaino ovenfor er helt i tråd med Nito-forhandlingssjef Knut Aarbakkes og forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrands råd til lønnsforhandlinger:

- Sjekk lønnsnivået i sammenlignbare bedrifter, både der du eventuelt også har fått tilbud om jobb og i lignende stillinger andre steder, sier Aarbakke til DinSide.

- Forbered ei liste over prestasjoner du kan vise til. Ta utgangspunkt i arbeidsoppgavene dine, og sett opp resultater du har oppnådd, helst så konkret som mulig. Hvis du kan referere til tall eller prosjekter som har bidratt til en verdiøkning for bedriften, er dette veldig bra. Det bør være noe som går utover arbeidsoppgavene dine, da det er forventet at du skal gjøre jobben du er ansatt til, sier Tvetenstrand til DinSide.

Når lønnsforhandlinger lønner seg

Dersom du vurderer å starte i ny jobb eller har vært i samme jobb ei stund, når er timingen for lønnsforhandlinger best?

- Det er ikke uvanlig at du sonderer litt rundt lønn i et jobbintervju, gjerne ved at du svarer på omtrent hva du tjener i nåværende jobb, og ved at potensiell arbeidsgiver angir et slags nivå for hva du kan forvente. Er du fersk og nyutdannet, kan du tilkjennegi omtrent hva du forventer å få i lønn, svarer Aarbakke i Nito.

- Men selve lønnsforhandlingen skjer først når du får et tilbud om jobb. Husk at det er da forhandlingsposisjonen kommer inn. De vil ha nettopp deg! Mitt råd er alltid å uttrykke glede for tilbudet om jobb, og takke for det. Dernest kan du be om at lønnstilbudet vurderes på nytt, da du nok hadde forventet høyere lønn, fortsetter forhandlingssjefen.

Titusener ekstra å tjene

Arbeidsgiver har i de fleste tilfellene en del å gå på, og det er vanlig å gå opp et sted mellom 10 000 og 50 000 kroner i en slik runde, ifølge Aarbakke.

Samtidig minner han om at det finnes en mengde andre goder du kan forhandle om, som for eksempel ekstra fridager.

- I tillegg får du pensjonssparing av lønna di, så det er ikke bare lønn som er viktig. Det er stor forskjell på pensjonsordninger i private bedrifter. En god pensjonsordning kan dermed kompensere for at du kanskje ikke får så høy lønn som du ønsker, sier forbrukerøkonom Tvetenstrand i Storebrand.

TREDELT: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvordan pensjonen din er satt sammen. Video: Storebrand Vis mer

En jungel av lønnsbegrep

Du bør forberede deg til lønnsforhandlinger både med å vite hva du tjener der du eventuelt er ansatt og hva andre i samme yrke/stilling får i lønn.

For å finne di nåværende lønn, tar du en titt på lønnsslippen, men der kan du bli møtt av en jungel av ulike begrep, så Tvetenstrand hjelper oss å oppklare:

  • Grunnlønna, eller basislønna, er fastlønna di. Det er lønna di uten andre tillegg, som for eksempel bonuser, overtidsbetaling, eller andre godtgjørelser som Internett, telefon, bilgodtgjørelse etc.
  • Årslønn trer inn hvis du får timesbetalt, og er antall timer som utgjør ett årsverk ganget med timelønn. Årslønn er relevant når du har timelønn og lurer på hva denne lønna utgjør i året.
  • Det du faktisk får utbetalt i løpet av et år, er grunnlønn, eller årslønn, pluss overtid, bonus og eventuelle andre godtgjørelser.
  • Lønna som oppgis i arbeidsavtalen eller -kontrakten er bruttolønn, det vil si før skatt.

Hvilken lønn skal vi så legge til grunn i forhandlinger?

- Det kommer an på hva du ønsker og hvordan lønna di er bygget opp, men det beste er ofte å forhandle ei høyere fastlønn. Denne opparbeider du deg pensjon og feriepenger av. I tillegg kan ulike bonusordninger lettere gjøres om dersom bedriften du jobber i går gjennom en tøff periode eller omorganisering, i motsetning til lønn, svarer Tvetenstrand avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer