Strømpris

Skyhøye priser

Strømprisene har skutt i været, og slik kan det fortsette en stund.

VINTEREN KOMMER: Lavere temperaturer og økt forbruk av strøm, kan føre til økte strømpriser utover vinteren. Foto: Paul Kleiven / NTB

VINTEREN KOMMER: Lavere temperaturer og økt forbruk av strøm, kan føre til økte strømpriser utover vinteren.

Foto: Paul Kleiven / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august og september fikk nordmenn i de sørlige regionene i landet virkelig merke de høye strømprisene på kroppen, med snittpriser på over 400 øre per kilowattime.

Oktober var noe bedre med et snitt på 165 øre, og i begynnelsen av november så det ut til at den gode trenden skulle fortsette med forholdsvis lave priser. På de beste dagene har snittprisen ligget under 3 øre per kWt, men så skjøt prisene i været:

Fra en snittpris på godt under 70 øre per kWt den første halvdelen av november, mot en snittpris på 130 øre per kWt totalt for hele måneden.

Skyhøye priser

I dag er prisene de høyeste vi har sett siden september og store deler av dagen ligger timeprisen på 500 øre per kWt. Dyrest er det mellom klokka 17 og 18 i ettermiddag da strømprisen bikker 600 øre per kWt.

Og denne gang slipper ikke Midt- og Nord-Norge unna de høye strømprisene. Snittprisen er noe lavere gjennom døgnet, men i begge strømregionene er strømtoppen over 500 øre per kWt.

Like ille blir det onsdag 30. november, viser foreløpige tall fra Nord Pool med følgende snittpriser som viser at det faktisk er dyreste i Midt- og Nord-Norge:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer