Slå vekk fettet

Ny, populær treningsform ble unnfanget i rullestol.

Slå vekk fettet
Publisert
Sist oppdatert
Timen er morsom og crazy og varer i 55 minutter


Tromming er ikke bare for korpsgutter og langhårete rockere. Nå brukes trommestikkene til å svette på treningssentre over hele verden.

Konseptet heter ’’Drums Alive’’ og grunnprinsippet er at man skal slå med trommestikker på svære gummiballer, mens svetten siler og trommerytmer drønner ut fra høyttalerne.

Se video her:


Videoen er fra You Tube.

Carrie Jean Ekins fikk ideen til treningsformen da hun var i en vanskelig fase i livet.

- Det hele startet da jeg satt i rullestol i over seks måneder og ikke hadde lov til å bevege meg på noe annet enn en gørr kjedelig ergometersykkel. Dette var en frustrerende tid for meg, og det tok meg nesten et helt år før jeg kunne gå igjen, sier hun til DinSide Helse.

- Men en dag satt jeg og trommet mens jeg guffet opp musikken i stuen. Jeg merket raskt at pulsen gikk opp, og slik ble ideen om ’’Drums Alive’’ unnfanget, sier Ekins.

Les også: Trening som brenner fett

Populært
Nå har den tyske treningsinstruktøren tatt patent på konseptet og utdannet treningsinstruktører i seks europeiske land, Kina, Japan, USA og Canada. I tillegg selger hun treningsvideoer for hjemmebruk over hele verden.

I Norge er det bare treningskjeden Elixias avdeling på Lillehammer som tilbyr ”Drums Alive”. Timen er veldig populær, ifølge daglig leder Clarissa Blyverket.

- Den er morsom og crazy og varer i 55 minutter. Vi bruker store treningsballer og slår med trommestikker etter fengende aerobicmusikk. Det er alle slags mennesker som oppsøker disse timene, og tilbakemeldingene er at folk synes de er morsomme og mer løsslupne enn vanlige aerobictimer, sier Blyverket til DinSide Helse.

Les også: Stripp deg løs!

FOTO:Svett og andpusten er garanti etter trommetrim Foto: Drums Alive
FOTO:Svett og andpusten er garanti etter trommetrim Foto: Drums Alive Vis mer


Reduserer stress
Ekins mener at denne formen for trening også gir økt mental bevissthet og redusert stressfølelse

- Både puls og blodsirkulasjon får kjørt seg skikkelig gjennom en treningsøkt. Vår visjon er at alle skal få oppleve hvor helende og euforisk denne type trening kan være, sier hun.

- Det er utrolig hvor mye opparbeidet frustrasjon og aggresjon du kan få utløp for gjennom en trommeøkt. Samtidig er det svært viktig at folk skal ha det sosialt og morsomt sammen på trening, sier hun.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer