Sladder er sunt

Her er en hemmelighet: Sladder kan være bra for deg. Men ikke si det til noen!

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ørene på stilk når du sitter på bussen eller kaster du deg glupsk over Se og Hør? Får du hjertebank når venninna di med hviskende stemme bøyer seg mot deg og sier hun må fortelle deg noe?

Sladder er nesten uimotståelig for mange av oss, men etter at vi har fråtset oss i det, kommer skammen snikende. Men det er det kanskje ingen grunn til: Litt sladder er nemlig sunt, ifølge amerikanske forskere.

Visste du at sladder også kan gjøre deg mer populær blant kollegene?

En sosial ferdighetDe hevder sladder er det som viderefører kulturen og smører det sosiale maskineriet.

- Det er en sosial ferdighet, ikke et tegn på svak karakter. Det er bare når du ikke gjør det på en bra måte at du havner i trøbbel, sier Frank McAndrew, professor ved Knox University i Illinois, til nettstedet Msnbc.com.

Sammen med flere kolleger samlet McAndrew 140 college-studenter for å finne ut hvem og hva folk sladrer mest om. Det viste seg at deltagerne helst spredte negativt sladder om rivaler av samme kjønn eller gode nyheter om venner.

McAndrew tror hjernen vår rett og slett er skrudd sammen for sladder. Vi føler glede når vi deler noen skikkelig saftige hemmelighter, fordi sladder hjelper til med å bygge opp og sementere våre forbindelser med andre. Kvinner deler mestIkke overraskende fant McAndrews og kollegene at menn og kvinner sladrer forskjellig. I de fleste tilfeller var mennene mer tilbøyelige til å sladre med romantiske partnere enn mannlige venner. Kvinner var mindre selektive, og delte godbitene både med kjærester og venner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer