Sladder gir karriere

Det er ingen hemmelighet at vi alle elsker sladder. Men visste du at sladring kan øke populariteten din blant kolleger?

Publisert
Sist oppdatert

”Har du hørt at Thomas og Nina klinte på jobbfesten i går?”, ”Visst du at Adele er gravid?!”, ”Fy søren, jeg så han Nikko i IT-avdelingen ute på byen i helgen. Han var skikkelig dritings og var bare all over the place!”

Hysj! Ikke si det til noen, men du kan faktisk bli mer populær av å sladre litt på jobben.

Det høres kanskje paradoksalt ut, men i følge ny forskning fra University of Oklahoma skal det å spre rykter og bagateller være en av de mest effektive måtene å skaffe seg nye venner på jobben på, skriver danske Politiken.

Men ønsker vi å bli venn med noen som kan gjøre oss selv til neste sladderofferet?! Ja, mener forskerne, som mener sladder og negative holdninger til andre kan gjøre et forhold mellom to personer enda sterkere.

- Når en person røper at hun eller han har en negativ holdning til en tredje person, sier vedkommende i virkeligheten at: Jeg liker deg og jeg stoler på deg. Det gir deg en fornemmelse av at du er en spesiell utvalgt, sier Jennifer Bosson, som ledet studien.

Hun påstår imidlertid ikke at det er bra å si stygge ting om andre, men at det også finnes en positiv side ved sladring: Det kan forsterke vennskapet mellom den som sladrer og den som lytter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer