Slakter eierskifteforsikringene

Styreformann i Huseiernes Landsforbund, advokat Olav Vilnes, er ikke nådig i sin karakteristikk av eierskifteforsikringene. Ifølge Vilnes er det en dyr forsikring som boligselgere i svært få tilfeller får bruk for.

Eierskifteforsikring? Skaff deg heller en ordentlig tilstandsrapport anbefaler ekspert.
Eierskifteforsikring? Skaff deg heller en ordentlig tilstandsrapport anbefaler ekspert. Vis mer
Publisert

Nye lover vedrørende kjøp og salg av bolig gjør det risikabelt for selger å ikke opplyse om feil og mangler. Derfor tilbyr forsikringsselskapene de såkalte eierskifteforsikringene. Men trenger du som skal selge en slik forsikring?

Olav Vilnes har studert vilkårene i forsikringen.

- En gjennomgang av vilkårene i en vanlig eierskifteforsikring viser at den inneholder en rekke unntak som gjør den mindre verdt, sier Vilnes til DinSide:

Vesentlig mangelDersom kjøper kan vise til en vesentlig mangel kan kjøper ha valget mellom å heve kjøpet eller kreve prisavslag. Ved hevning gjelder ikke forsikringen.

Selger har bodd i boligenForsikringen gjelder bare når boligen har vært i selgerens personlig bruk.

Bolig med mer enn to boenheterHar boligen flere enn to enheter er den unntatt fra forsikringen.

RettsmanglerForsikringen gjelder bare fysisk mangler. Mangler som eksempelvis arealsvikt, formelle feil ved tomten, hjemmelsfeil og lignende faller utenfor. Her vil ofte megler være ansvarlig, men ikke alltid!

RegressDersom du ikke har oppfylt opplysningsplikten i henhold til Avhendingslovens § 3-7 kan selskapet etter å ha betalt kjøperen kreve dette utbetalt av deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer