Slakter statens lønnstilbud

Organisasjonene slakter statens tilbud i lønnsforhandlingene for de statsansatte og karakteriserer det som en provokasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag ble det brudd i forhandlingene med LO Stat, YS Stat og Unio Stat og staten før de egentlig kom i gang. Oppgjøret omfatter rundt 100.000 ansatte.

Les også: Lærere og sykepleiere truer med streik

Oppgjøret går til mekling, men meklingen vil neppe komme i gang før 22. mai.

- Det må komme et helt nytt tilbud på bordet. Hvis ikke det skjer, er streikefaren svært stor, sier både lederen for LO Stat Morten Øye og YS Stat-leder Pål R. Arnesen til NTB.

De tre organisasjonene krever en lønnsvekst på 7 prosent fordelt gjennom et stort generelt tillegg, sentrale justeringer og et mindre tillegg til lokale forhandlinger. Resultatet i privat sektor ble et tillegg på 5,6 prosent.

Hvor lenge lønner det seg å streike? Sjekk vår streikekalkulator

For lite av alt

Organisasjonene mener tilbudet inneholdt for lite av alt.

- Vi fikk ikke signaler om det ville komme oss i møte på noen områder. Det hadde ingen hensikt å fortsette. Det kom ingen signaler om økte rammer, forslaget til lavlønnsprofil var svakt, likelønnstilbudet var pinglete og det kom ingen forslag til en AFP-løsning, konkluderer Øye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer