Strømsparetips

Slakter trikset

I det siste har særlig en TikTok-video av et strømsparetips gått viralt. Ekspert har imidlertid lite tro på det.

STRØMSPARETIPS: På TikTok blir det tipset om å putte alumiumsfolie bak radiatoren for å spare strøm og penger. Foto: Martin Gramnæs
STRØMSPARETIPS: På TikTok blir det tipset om å putte alumiumsfolie bak radiatoren for å spare strøm og penger. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig at det dukker opp finurlige tips og triks i sosiale medier. Denne gangen er det særlig én TikTok om et litt uvanlig strømsparetips som har fått svært mye oppmerksomhet den siste tida.

Strømsparetipset går ut på å plassere alminumsfolie bak radiatoren. Ifølge tipseren skal dette spare deg for penger og strøm da varmen vil reflekteres utover i rommet.

- Jeg har aldri vært borti det. En kilowatt er en kilowatt, sier produktansvarlig John Wenli for Varmesystemer AS før han fortsetter:- Jeg kan ikke motbevise det, men jeg har lite tro på at det funker særlig bra, sier han til DinSide.

4,8 millioner visninger

Tiktoken er sett rundt 4,8 millioner ganger og kommentarfeltet er fylt av engasjerte folk.

Videoen har over 1000 kommentarer, hvor flere av dem skriver at de skal prøve trikset med alumium.Det er likevel uenighet i kommentarfeltet om dette trikset faktisk funker eller ikke. Noen mener det ikke har en effekt, mens andre mener man faktisk kan spare noen kroner.«Folk gjorde dette på 70 og 80 - tallet, ingenting nytt!» skriver en i kommentarfeltet.«Det reflekterer varmen fra baksiden av radiatoren mot rommet, og gir dermed mer varme» kommenterer en annen bruker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.