Slaktes: - Vekker uro

Kellogg’s produkter kommer svært dårlig ut av Forbrukerrådets test av frokostblandinger.

ANBEFALES IKKE: Seks av Kellogg's produkter skårer dårligst på Forbrukerrådets test av frokostblandinger. Foto: Shutterstock
ANBEFALES IKKE: Seks av Kellogg's produkter skårer dårligst på Forbrukerrådets test av frokostblandinger. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Styr unna disse frokostblandingene om du ønsker en næringsrik start på dagen», skriver Forbrukerrådet i sin test.

Forbrukerrådet har testet en rekke frokostblandinger og seks av Kellogg's frokostblandinger kommer dårligst ut.

- Ser vi på næringsinnholdet i de ulike frokostblandingene er det som dag og natt, sier seniorrådgiver i Forbrukerrådet, Aysha Grönberg, som har en doktorgrad i ernæring.

Helt i bunnen av testen finner vi Kellogg's Froot loops og Tresor med karakteren 1/10, mens Kellogg's Coco Pops, Cornflakes, Smacks og Coco Pops Chocos blir belønnet med 2/10.

Grönberg mener Kellogg’s produktene inneholder for mye sukker og at det er som å spise kake til frokost.

- Barn trenger ikke nok en kilde til mye sukker. Skal du gi barna frokostblanding så anbefaler jeg et av produktene som kommer på topp i denne testen.

Seniorrådgiveren påpeker også at frokostblandingene har en design som lett fanger barn og unge sine blikk.

- Det vekker uro at de minst sunne produktene har pakninger med fargerike figurer og et uttrykk som har mer appell til barn enn voksne. Her mener vi at regelverket som skal verne barn og unge mot markedsføring av usunn mat og drikke fremdeles ikke er streng nok, sier Grönberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer