- Slank deg med melk

Italienske forskere oppfordrer overvektige barn til å drikke mer melk.

Publisert
Sist oppdatert

En studie utført av forskere fra Istituto di Scienze dell' Alimentazione viser at barn som ikke drikker melk har høyere prosent av kroppsfett enn de som drikker melk.

- Studiene viser at det er en omvendt sammenheng mellom melkekonsum og fedme. Jo mer melk man drikker, jo slankere er mann, sier doktor Gianvincenzo Barba, forsker ved instituttet.

Resultatene fra studiene av 1000 barn viser at den kalsiumrike melken stimulerer til fettforbrenning og samtidig reduserer veksten av fettceller.

Nyere studier viser at det også hos voksne har en positiv effekt å drikke melk.

- Studier utført på voksne har også vist en positiv effekt ved inntak av en kalsiumrik diet, sier Barba.

Forskningsresultatene står i kontrast til den vanlige oppfatningen av melkeprodukter hos slankere. De fleste vektbevisste voksne prøver som regel å unngå melk og osteprodukter, noe som i følge Barba er feil måte å slanke seg på.

Forskeren mener at ved å unngå slike produkter hindrer fettforbrenning og i tillegg senker inntaket av det viktig kalsiumet.

- Forskningsresultatene har gitt oss et viktig startpunkt for fremtidig forskning på fedme, og da spesielt på nyfødte, sier Barba.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.