Slank deg med melk

Den som spiser mye meieriprodukter går mer ned i vekt, viser forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Melk, ost, surmelk og yoghurt gir deg ikke bare sterkere ben, deg kan også hjelpe deg ned i vekt.

Flere studier viser at et høyt inntak av kalsium går hånd i hånd med vektnedgang, en lav kroppsmasseindeks og lav mengde kroppsfett, skriver Aftonbladet.

Best effekt får du dersom kalsiumet kommer fra melk og ost. De studiene som er gjort viser at kalsium som kommer fra meieriprodukter gir en større vektnedgang enn kalsium som kommer fra annen mat.

- En teori er at at kalsium sammen med et eller annet i melken øker forbrenningen av fett, sier ernæringsfysiolog Maja Erlandsson i Svensk Mjölk til Aftonbladet.

En annen teori er at kalsium hindrer fettet i å tas opp av kroppen.

I en amerikansk studie delte man overvektige inn i tre grupper. Alle spiste samme energifattige mat. Forskjellen var at en av gruppene fikk 1.300 milligram kalsium som kosttilskudd, den andre fikk 1.300 milligram kalsium i meieriprodukter og den tredje gruppen fikk sukkerpiller. Den anbefalte dagsdosen av kalsium er 800 milligram.

Alle testpersonene i studien gikk ned i vekt, men de som drakk og spiste melk og ost gikk mest ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer