Slank deg som kjendisene

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Bill Clinton kan man gå ned mellom 3 og 6 kilo i løpet av bare to uker med dietten.

Boken om South Beach-dietten har gjort braksuksess i USA. Den har solgt over fem millioner eksemplarer, og topper alle bestselgerlister.

Dietten er utviklet av den amerikanske hjertespesialisten Arthur Agatston som jobber ved Mount Sinai Medical Center i Florida.

Som hjertelege har han anbefalt mange av pasientene sine å gå ned i vekt. Han utviklet en egen diett fordi han så det var vanskelig for mange av pasientene å holde seg til kostholdsrådene.

Dietten ligner litt på Fedon Lindbergs diett, og handler om å lære seg å spise riktige karbohydrater og riktig fett. Matvarene sorteres etter glykemisk indeks.

På den måten skal kiloene rase av og helsen forbedres ved at kolesterol- og blodsukkerverdiene holdes lave.

Dietten inneholder normale porsjoner av kjøtt, fjærkre og fisk, i tillegg til egg, nøtter, ost og en del grønnsaker, men slankerne må unngå mat som inneholder ”slemme” karbohydrater - som finmalt hvetemel, hvitt sukker og bakte poteter.

”The South Beach Diet” ble virkelig populær da tidligere president Bill Clinton på en pressekonferanse for AIDS-arbeidet han holder på med ble bedt om å kommentere vekt-tapet sitt på 20 kilo. Han takket ølstopp, sin tyske trener og South Beach-dietten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer