Slank med dagbok

Sliter du med å gå ned i vekt? En gratis slankedagbok på nettet kan være hjelpen du trenger.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke noe moro å slanke seg. Særlig om resultatene uteblir på tross av all verdens selleri og joggeturer.

Men gode resultater tar tid. Og når motivasjonen og humøret nærmer seg bånn kan slankedagboken være god å ha.

Unøyaktig dagbok- Noen studier viser at en overvåking av kostholdet kan hjelpe deg med å miste vekt på kort sikt., mener forskeren James Hill ved University of Colorado i USA.

Men forskeren er skeptisk til såkalte kalori-kalkulatorer som skal regne ut nøyaktig hvor mye energi du får i deg med forskjellige matvarer.

- Regnestykkene er ikke engang riktige om vi aksepterer 25 prosent feilmargin. Men det er jo ikke så farlig, for dagboken trenger ikke være så forferdelig detaljert eller nøyaktig. Bare ved å skrive ned hva du spiser, blir du også mer bevisst på kostholdet, sier Hill til avisen Herald Tribune.

Målsetning og fremgangSlankedagboken trenger ikke være mer fancy enn en notisbok og en blyant. Skriv først ned startvekten, hvor mye du vil gå ned og hvor lang tid det skal ta.

Hver dag skriver du inn hva du har spist, hvor mye du har beveget deg og kanskje litt om humøret og formen. Unngå fristelsen til å veie deg hver dag, bruk vekten en fast tid hver uke og mål fremgangen fra uke til uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer