Slanke trenger også mosjon

Er du naturlig slank og tenker at du ikke behøver å trene? Da må du tro om igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Det viser seg nemlig at slanke personer som dropper treningen har like dårlige kolesterolverdier som stillesittende overvektige, skriver dailymail.co.uk

I en fersk studie vurderte forskerne risikoen for hjertesykdom blant tre ulike grupper; slanke trimmere, slanke ikke-trimmere og overvektige ikke-trimmere. De oppdaget at risikoen for hjertesykdommervar lavest i gruppen som trente, mens de høye kolesterolverdiene var like høye i de to andre gruppene.

For høyt kolesterol kan over tid føre til trangere blodårer og i verste fall hjertesykdommer og slag.

Studieleder Dr. Gary O`Donovan ved Brunel University i London forklarer at mange, spesielt slanke mennesker, deler en oppfatning om at den eneste gevinsten ved å trene er vekttap. Men det er ikke tilfelle.

- Denne studien beviser at det er like viktig for slanke personer å trene som det er for alle andre, for å oppnå god helse og holde kolesterolet i sjakk, sier han.

Arvelig kolesterol kan ta livet av tusener.

Forskerne skal nå i gang med nye undersøkelser, og denne gangen skal de måle kolesterolnivået hos overvektige som trener jevnlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer