Slankebølgen er godt for hjertet

Fokuset på mat med lav glykemisk indeks er gode nyheter for hjertet, mener flere eksperter.

Publisert
Sist oppdatert

De nye slankekurene som Atkins og Fedon er svært forskjellige på mange områder.

Men et viktig element er felles: Fokuset på hva slags mat som har høy eller lav glykemisk indeks (GI).

Nå mener britiske eksperter at de nye slanketeoriene kan være en revolusjon i kampen mot hjerte- karsykdommer og diabetes.

- Den såkalte GI-dietten bekrefter det gamle budskapet om at det er klokt å spise mat med lite sukker, sier Sir Alexander Macara ved det engelske National Heart Forum til BBC News.

Lavere blodsukkerForskere ved engelske sykehus har testet hva som skjer med blodsukkeret når vi spiser mat med lavere glykemisk indeks. De fant ut at bare en ekstra matvare med lav GI kunne redusere blodukkeret på sikt.

Det betyr at selv må endringer i kostholdet kan redusere risikoen for flere alvorlige livstilssykdommer.

- De vitenskapelig beviste fordelene ved lav-GI mat blir stadig tydeligere. Denne forskningen er enda en indikator på det potensialet som ligger i å inkludere slike matvarer i et balansert kosthold.

- Det er interessant å se at ved å bare bytte ut én matvare kan vi få denne positive effekten på blodsukkeret. Dette reduserer blant annet risikoen for metabolsk syndrom, en tilstand som øker risikoen for hjertesykdommer og diabetes, sier forskningsleder Gary Frost

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.