Slankekur gir fete jenter

Unge jenter med noen kilo for mye bør prøve andre fremgangsmåter enn å bare spise mindre. Resultatet av slankekurene kan være enda mer overvekt.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere barn i den vestlige verden blir overvektige. Feil mat og lite aktivitet får det meste av skylda.

Men barn som sliter med noen kilo for mye bør også være nøye med å velge en riktig fremgangsmetode for å redusere vekten. Nå viser en amerikansk undersøkelse at unge jenter på slankekur som regel ikke går ned i vekt. Tvert i mot blir de fleste jentene bare enda fetere av å spise mindre.

Ond spiralDen amerikanske undersøkelsen er gjennomført ved Pennsylvania State University i USA og omfatter 153 unge jenter med og uten overvekt. 32 av barna ble klasifisert som i risikosonen for fedme ved fem års alder og deretter fulgt opp da de ble syv og ni år gamle.

Både foreldrene og barna med overvekt var klar over problemet men jentene klarte allikevel ikke å gå ned i vekt.

- Jo mer ulykkelige jentene var over vekten, desto mer forsøkte de også å slanke seg uten å klare det. Dette støtter også tidligere forskning som viser at unge menneskers forsøk på vektkontroll ofte fører til høyere vekt, sier forskerne Jennifer Shunk og Leann Birch til Reuters.

Spiser mer på slankekurBarna som var i risikosonen ved fem års alder viste seg å spise langt mer enn sine jevnaldrende venninner ved syv og ni års alder. Og når forskerne lot barna være alene en liten stund med fri tilgang til snacks, spiste de overvektige barna langt mer - selv om de ikke var sultne og visste godt at de burde slanke seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer