Slankemat kan gjøre deg feit

Kanskje gjør du deg selv en bjørnetjeneste.

Det er mer sannsynlig at personer som tilbys lavkalorimat forsyner seg med større porsjoner. Foto: Colourbox.com
Det er mer sannsynlig at personer som tilbys lavkalorimat forsyner seg med større porsjoner. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er ikke nødvendigvis på slanker'n, men sverger til et sunt kosthold. Kjøkkenskapet er fullt av sunne varer som frukt – både fersk og tørket, nøtter og frø, lettbrus og andre kalorifattige varer. Du er sunnheten selv og holder deg langt unna sukkerbombene.

Noen er så opptatt av å spise sunt at de blir syke

Men det kan hende du gjør deg en bjørnetjeneste.

Psykologer mener nå å ha bevis for at enkelte tiltak som skal holde vektnåla stabil (eller få den til å gå ned!), kan gi stikk motsatte resultat.

Det er mer sannsynlig at personer som tilbys kalorifattig mat forsyner seg med større porsjoner, ifølge forskerne fra Bristol University – eller bruker det som en unnskyldning til å ta flere porsjoner.

Og da kan det lett bli for mye av det gode - selv om maten er sunn.

Les også:Virker dietten din?Du blir feit av å sluke matenEn av seks har grådighetsgen

Like mange kalorier som vanlig mat

I en studie fikk 76 frivillige testpersoner i voksen alder tilbud om 18 forskjellige matvarer. Alle produktene var slankemat og inneholdt få kalorier. Testpersonene regnet raskt ut at det var kalorifattig mat og forsynte seg med større porsjoner for å bli mette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer