Slankeprodukter virker sjelden

Slankepiller og -pulver hjelper ikke.

Mattilsynet sier: Det er fremdeles kun økt aktivitet og mindre energiinntak som beviselig gir vedvarende vektreduksjon, ikke slankemidler i form av for eksempel piller og pulver. Foto: Colourbox.com
Mattilsynet sier: Det er fremdeles kun økt aktivitet og mindre energiinntak som beviselig gir vedvarende vektreduksjon, ikke slankemidler i form av for eksempel piller og pulver. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går ikke en dag uten at vi leser om nye slankeprogram eller unike slankekurer i blader, aviser og magasiner. Og det finnes en rekke forskjellige slankeprodukter i helekostbutikker, eller som kan kjøpes via postordre og internett.

Nettmedisin er risikosport

Mange lar seg friste, særlig i denne måneden så lenge det fremdeles er liv i nyttårsforsettene.

MEN: Husk at mange av disse produktene og programmene er uten vitenskapelig dokumentert effekt.

Fantasifull markedsføring

- Det er ikke mangel på fantasi som preger markedsføringen av produkter med påstått slankende effekt, opplyser Mattilsynet. Medaljens bakside er imidlertid falske påstander og uinnfridde forventninger.

Legemidler i kosttilskudd

Hvor kritisk er du?

Før du bruker penger på noe som lover både det ene og det andre, burde du stille deg selv noen kritiske spørsmål. Og husk at hvis noen virkelig finner et vidunderslankemiddel en dag, vil det neppe bare selges via postordre!

Du bør være oppmerksom på mange useriøse markedsføringsknep, og være klar over at produkter lover en slankende effekt på ulike måter. Her er noen av tingene du bør være på vakt etter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.