Slankere med fiber

Sliter du med å gå ned i vekt? Mer fiber kan være løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Dietter er i skuddet. Fedon, Atkins og de statlige kostholdsekspertene sloss daglig om vår opmerksomhet for å få oss til å spise "riktig".

Men hva er riktig mat? Spesielt for mennesker som vil redusere vekten, kan det være vanskelig å finne den beste løsningen. Mange forsøker også bestemte dietter og slankekurer uten å lykkes nevneverdig.

Vanlig mat med fiberMen ekspertene er som regel enige om en ting: Du må gjerne spise mat som er rik på fiber.

Fiber-rik mat har ofte lav glykemisk indeks og påvirker derfor ikke blodsukkeret så mye. I tillegg gjør fibrene deg mett uten å tilføre en eneste ekstra kalori til kroppen.

- Mat med mye fiber tar litt tid å fordøye og fyller godt opp uten å gjøre deg fet. Og det er ikke vanskelig å finne vanlige mavarer som inneholder mye fiber, forteller ernæringsfysiolog Hanna Hånes til Mozon.

- Grovt brød, knekkebrød med mye fiber og frokostblandinger med hele korn er gode eksempler. Poteter med skall er gode nå på høsten og ris-typer som ikke klebrer etter koking, samt brun ris er også bra. Og selvfølgelig grønnsaker og frukt som inneholder mye fiber og mange andre sunne saker, sier Hånes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer