Slankere med piller?

Kosttilskuddet CLA selges som en vidunderkur for overvektige. Men har pillene noen effekt, eller kaster tusenvis av norske forbrukere pengene ut av vinduet?

Publisert
Sist oppdatert

CLA, eller konjugert linolsyre er et av de siste årenes største suksesser på slankefronten.

Fettsyren presenteres som et vidundermiddel mot fettceller og omsettes for opptill 100 millioner kroner hvert år i Norge.

Men kan en enkelt pille hjelpe deg ned i vekt? Tja, sier forskerne.

Slankere og sykereEn undersøkelse som er gjennomført av CLA-merket Tonalin viser at daglig inntak av CLA kan redusere vekten med to kilo i løpet av et år.

Samtidig økte andelen av det farlige kolesterolet LDL sammen med flere hvite blodceller og lipoproteiner. Dette kan medføre en økt risiko for hjertesykdommer.

En undersøkelse fra Uppsala Universitet viser også at risikoen for problemer som hjertesykdommer og diabetes øker med bruk av CLA. Forskningsleder Ulf Risérus tror helserisikoen er størst om man tar CLA over lengre tid.

- Det er ingen grunn til å kjøpe disse pillene i det hele tatt - de har ingen effekt på kroppsvekten. Jeg synes ikke man skal utsette seg for de potensielle risikoene, sier han til den svenske avisen Expressen.

LES HELE SAKEN: SLANKEPILLER KAN GJØRE DEG TJUKK

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer