Slapp av, bli frisk

Ved å slappe av kan du holde sukkersyken i sjakk.

Publisert
Sist oppdatert

Sammenlignet med andre metoder mot diabetes, som strenge dietter og insulin, virker dette vanskelig å forstå. Ingen medisiner, sprøyter eller leger trenger å gjøre noe. Alt du trenger å gjøre er å slappe av.

TankemedisinMed mindre stress vil diabetikere, spesielt de med type 2, kunne holde sykdommen i sjakk. Dette er fordi diabetikere har et dårlig stoffskifte, og sukkernivået er ofte høyt på grunn av stress. Richard Surwit har imidlertid funnet en løsning.

Første gang han så på teorien var for 25 år siden, da han intereserte seg for tankemedisin.

I forbindelse med dette, møtte han en kvinnelig diabetiker som ikke greide å holde blodsukkeret nede, selv med strenge dietter og tradisjonell behandling.

Når jobben eller hjemmetilværelsen ble stressende, kom glucosenivået ut av kontroll, og hun måtte på sykehus. Etter bare en uke med avslapning i samarbeid med Surwit, ble hun stabil nok til å forlate sykehuset.

Gir ut bokFor å få forskningen ut til folket, har Surwit gitt ut boken The Mind-Body Diabetes Revolution.

- Nesten alle kan lære det, og det tar bare en ukes tid, sier Surwit i boken, som tar for seg ulike avslapningsmetoder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer