Slapp av med aromaterapi

Publisert
Sist oppdatert

Slapp av med aromaterapiHvis du er stresset, har PMS eller muskelsmerter - gi aromaterapi en sjanse. Det er en enkel måte å la kroppen lege seg selv på.

Det finnes hundrevis av oljer med god, legende effekt på kropp og sjel. Det finnes oljer mot forkjølelse, ryggproblemer og menssmerter, og til og med noen mot depresjoner og dårlig selvtillit.

Det er enkelt å bruke oljene hjemme. Et par dråper på en serviett gjør deg piggere og gir deg gleden tilbake.

- De blir som venner i hverdagen, sier Ann-Charlott Snickars, aromaterapeut ved Aromastudion i Stockholm til den svenske tabloiden .

De eteriske oljene er destillerte ekstrakter uten tilsettinger. De skal aldri påføres direkte på huden, men blandes ut i vegetabilsk olje og brukes til massasje eller i badekaret.

Oljene kan også pustes inn fra en serviett, eller spres i rommet med en aromalampe.

Metoden er ikke ny. Oljene har virket som medisin siden urtiden, først og fremst i Kina og Persia. I moderne tid har vi brukt oljene til behandling siden 1940-tallet, da en fransk vitenskapsmann, som hadde brent seg på hånden, ble kvitt smertene da han ved en tilfeldighet fikk stukket den ned i lavendelolje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer