Slapp av med blomster

I julstria er det fort gjort å "miste hodet" med mange krevende og stressende situasjoner. En blanding av blomsterremedier kan hjelpe.

Publisert
Sist oppdatert

Slapp av med blomster
I julstria er det fort gjort å miste hodet med mange krevende og stressende situasjoner. En blanding av blomsterremedier kan hjelpe.

Bachs blomsterremedier er et system med 38 forskjellige plante- og blomsterbaserte remedier som hjelper mot forkjellige følelsesmessige ubalanser. Hver enkel remedie hjelper mot en bestemt negativ følelse.

Metoden ble utviklet av den engelske legen Edward Bach i 1930 årene. Han lette etter en behandlingsmetode uten bivirkninger, og mente at nøkkelen til sunnhet ligger i et sunt sinn. Blomsterremediene han utviklet blir nå brukt over hele verden over av både tradisjonelle og alternative behandlere, dyreterapeuter og veterinærer.

Gro Midthun har jobbet som soneterapeut og akupunktør i kombinasjon med Bach blomstermedisin siden 1991, og har praksis i Tønsberg. Hun anbefaler den mest populære Bach-remedien, Rescue Remedy, for å takle julestresset bedre.

- Rescue Remedy er utviklet som et nødhjelpspreparat. Den virker mot sjokk, skrekk og panikk - og gjør at vi holder hodet kaldt i vanskelige situasjoner, forklarer Bach-terapeuten.

- Det trenger ikke være så alvorlige ting, men for eksempel en ubehagelig situasjon eller noe ekkelt vi ser på TV som setter oss litt ut.

I julestria kan den hjelpe oss med å gi oss ro og balanse og bevare fatningen - og det kan jo mange av oss trenge.

- Når man ”mister hodet” hjelper denne oss med å hente oss inn igjen og komme tilbake til oss selv, forteller Midthun.

Remedien er satt sammen av virkestoffer fra fem blomster:

* Impatiens (springfrø) hjelper mot de fysiske og psykiske spenningene man får etter en ubehagelig opplevelse.

* Star of Betlehem (fuglestjerne) virker mot større eller mindre sjokk. Det kan være en ubehagelig telefon eller noe vi ser på TV som setter oss litt ut av spill.

* Cherry Plum (kirsebærblomst) hjelper mot desperasjon og fortvilelse.

* Rock Rose (vanlig solrose) hjelper mot skrekk og panikk.

* Clematis (tysk clematis) hjelper mot mangel på handlekraft, virkelighetsflukt og likegyldighet.

PS!

Rescue Remedy finnes i de fleste helsekostbutikker i Norge.

Mozon.no, 17.12.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer