Slapp av og unngå brystkreft

En svensk studie tyder på at kvinner som stresser har dobbelt så stor risiko for å utvikle brystkreft.

Publisert
Sist oppdatert

Slapp av og unngå brystkreftEn svensk studie tyder på at kvinner som stresser har dobbelt så stor risiko for å utvikle brystkreft.

Som om livet ikke er stressende nok fra før- nå sier svenske forskere at stress kan doble kvinners risk til å utvikle brystkreft.

De baserte konklusjonen på en gjennomgang av en undersøkelse av mer enn 1400 svenske kvinner i slutten av 1960-årene som var med på en langtids-studie.

Kvinnene, som forskerne sa er et representativt utvalg av den svenske befolkningen, ble bedt om å fylle ut et spørreskjema der et av spørsmålene var om de i løpet av de siste månedene hadde følt stress i mer enn én måned.

De stressede situasjonene som ble registrert var frykt, angst, spenninger og søvnproblemer relatert til jobb og familiesituasjon, sier Östen Helgesson, ved universitetet i Göteborg.

Tidligere studier er gjort på sammenhengen mellom stress og brystkreft, men de er gjort på kvinner som allerede har kreft - og det kan påvirke resultatene, mener Helgesson.

- Kvinnene sitter i et rom med en klump i brystet og skal fylle ut en skjema om stress. Det kan ha noe å si for resultatene, sier han til internettsiden WebMD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer