Avinor

Slår alarm: - Falsk!

Jobber med å få den stengt.

FØLG MED: Denne nettsida er falsk. Foto: Skjermdump
FØLG MED: Denne nettsida er falsk. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Det oppstår ofte ulike svindelforsøk, og det er ikke uvanlig at svindlerne oppretter falske sider i kjente selskaper eller bedrifters navn.

Nå er det Avinor som advarer mot svindel.

- Denne siden er falsk! Det finnes en falsk side som prøver å utnytte vår siste konkurranse. Avinor vil ALDRI be deg oppgi kredittkortnummer for å delta i en konkurranse. Dersom noen ber deg oppgi kredittkortnummer for å få premien, er dette en falsk side og et forsøk på svindel. Styr unna, skriver selskapet i et Facebook-innlegg.

Til DinSide forklarer Øystein Løwer, kommunikasjonsrådgiver i Avinor, at de jobber med å få stengt den falske nettsida.

- Avinor har satt inn flere tiltak for å bli kvitt svindelforsøkene, selv om dette er svært vanskelig da disse stadig finner på nye metoder. Vi følger med i kommentarfeltene og prøver å fjerne og rapportere svindelforsøk. Vi advarer også våre følgere både i kommentarfelt og i egne poster.

Han fortsetter:

- Dessverre har vi opplevd flere ganger siden i høst at vår merkevare har blitt misbrukt for å lure våre følgere i sosiale medier.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Løwer understreker at de alltid tar kontakt med vinnere direkte, ikke i kommentarfeltet.

- Generelt kan vi si at folk bør være skeptiske til tilbud som er for gode til å være sanne, og aldri gi fra seg kredittkortopplysninger eller annen personlig info så lenge de ikke er helt sikre på hvem de har med å gjøre.

Mer om