Nav

Slår alarm: - Ikke trykk

Nav advarer.

PASS PÅ: Nav advarer mot svindel. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
PASS PÅ: Nav advarer mot svindel. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det dukket opp en rekke svindelforsøk der mottakerne oppfordres til å logge inn og legge inn personlig informasjon.

Mandag ettermiddag ber Nav folk være oppmerksomme.

- Har du fått SMS som ser ut til å komme fra Nav, med melding om at du har fått en ny beskjed fra Nav? Dette kan være svindel, skriver etaten.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Nav oppfordrer folk til å melde fra om de har mottatt mistenkelige tekstmeldinger eller e-poster.

- Er du usikker på om meldingen du har mottatt faktisk kommer fra Nav? Ikke klikk på lenken. Den beste beskyttelsen mot svindel er at du aldri gir fra deg personlige opplysninger uten å være innlogget på nav.no.

Har man allerede oppgitt informasjon om kontonummer, sikkerhetskoder eller kredittkortnummer oppfordrer Nav deg til å sperre kort eller bankkonti så fort som mulig.

Nav kommer også med følgende tips for å unngå å bli svindlet:

  • Se nøye på SMS-er og e-poster du får. Ta en kritisk vurdering og sjekk avsender, og tenk over om dette kan være riktig. Sunn skepsis er aldri feil.
  • Sammenlikn e-postadressen med ekte e-poster du har mottatt tidligere. Se spesielt etter falsk avsenderadresse, dårlig språk og stavefeil. De kriminelle blir stadig flinkere til å produsere falske e-poster og SMS-er.
  • Vær særlig oppmerksom hvis du i en SMS eller e-post blir bedt om å oppgi sensitive opplysninger som kontonummer eller sikkerhetskoder.
  • Ikke åpne vedlegg fra ukjente, ikke klikk på lenker ukritisk. Skriv selv inn nettadresser i nettleseren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer