Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at prisen på fisk øker i et høyt tempo. Tallene får Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen til å reagere.
- Det er en svært krevende situasjon nå, der matprisene øker såpass kraftig at folk må legge om vanene sine. Dessverre ser vi at det er den sunne maten vi bør spise mer av som øker mest i pris, og som derfor lett blir valgt bort, forklarer Gerhardsen til DinSide.
Ernæringsfysiolog Marte Ulltang deler bekymringen.
- Prisutviklingen er svært bekymringsfull med tanke på at det anbefales å spise fisk til middag to til tre ganger i uka, og gjerne bruke fisk som pålegg, sier hun til DinSide.
Sjekk ut prisoversikten nedenfor:
- Dårlig nytt
Gerhardsen og Ulltang er redd for at folk nedprioriterer næringsrik og sunn mat ut fra et kostnadsperspektiv.
- For mange er det helt nødvendig å velge slik, for å ha råd til å sette middag på bordet. Dette har konsekvens for helsen her og nå, men også på sikt. Derfor er det så viktig å hindre at dette er en situasjon som varer over tid.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger