Forsikringssvindel

Slår alarm: - Urovekkende

- Stram økonomi kan helt klart ha en sammenheng med økningen.

ADVARER: Forsikringsselskapet Fremtind advarer mot forsikringssvindel. BIldet er ment som illustrasjon. Foto: Fremtind
ADVARER: Forsikringsselskapet Fremtind advarer mot forsikringssvindel. BIldet er ment som illustrasjon. Foto: Fremtind Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år avdekker forsikringsselskapene en rekke tilfeller av forsikringssvindel.

Nå melder forsikringsselskapet Fremtind at antall svindelforsøk fortsetter å øke.

- Vi tror at stram økonomi kan friste til mer svindel før jul, sier Lisa Cathrin Olsen, leder for Utredning i Fremtind, i en pressemelding.

- Urovekkende trend

En undersøkelse utført på vegne av Fremtind, viser at flere har vurdert å øke skadesummen mer enn det faktiske beløpet når de melder en skade på forsikringen.

- Det er en urovekkende trend. Den yngste aldersgruppen begår ofte forsikringsbedrageri knyttet til statusobjekter som kostbare mobiltelefoner, elektronikk og luksusvesker. Det kan være relativt små summer, men har store konsekvenser når det blir oppdaget, forteller Olsen.

Undersøkelsen viser at personer med lavere inntekt oftere vurderr å øke skadesummen, og Olsen frykter at stram økonomi kan friste til mer svindel i forbindelse med julegavehandelen framover.

- Stram økonomi kan helt klart ha en sammenheng med økningen av svindel. Økonomisk kriminalitet har en tendens til å øke når økonomien blir trangere.

Stor økning

I oktober opplyste Finans Norge om at det i første halvår ble avdekket forsikringssvindel for rundt 300 millioner kroner, som nesten var dobbelt så mye som samme periode i fjor.

- Økonomiske nedgangstider påvirker ofte svindeltallene. Enkelte prøver kanskje å spe på med forsikringssvindel og annen økonomisk kriminalitet i trange økonomiske tider, fortalte kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge Forsikringsdrift.

Svindel med innboforsikring, bilforsikring og reiseforsikring topper statistikken. Mørketallene er imidlertid store, og tallene inkluderer kun de mest alvorlige sakene, opplyser Finans Norge.

- De som svindler, svindler fellesskapet. Forsikring bygger på tillit. Heldigvis er de aller fleste kundene ærlige.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer