Strømpris

Slår av alt - fyrer opp vedovn og primus

Slik håndterer Teresia og Matthias Krügersson de verste strømpristoppene.

I MØRKET: Teresia Krügersson med mann og hund slår av all strømmen hjemme i Drammen når strømprisen slår stadig nye rekorder. Foto: Privat
I MØRKET: Teresia Krügersson med mann og hund slår av all strømmen hjemme i Drammen når strømprisen slår stadig nye rekorder. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ville se hvordan det var å sitte en kveld uten strøm, så det prøvde vi i går, sier Teresia Krügersson (46) til DinSide.

Hun, ektemannen Matthias og hunden Sandy bor i en 60 kvadratmeters leilighet i Drammen. Mandag, da strømprisene satte ny times- og dagsprisrekord, skrudde familien av all elektrisitet hjemme, og benket seg rundt vedovnen, kokte mat på primus og så serier på nettbrettet i stearinlysskjæret.

- Jeg kan si at det slett ikke er behagelig å sitte uten strøm, så jeg håper ikke hele vinteren blir sånn som dette, sier Krügersson dagen derpå.

- Jeg hadde aldri trodd at vi skulle slå av strømmen i 2021. Varmekabler, varmtvannsberedere og internett er på standby, og panelovnene har jeg ikke skrudd på denne høsten eller vinteren. Det er kun kjøleskapet som står på, men det ble slått av en time mandag kveld, kunne Krügersson fortelle Drammens Tidende (krever abonnement).

«Same prosedure as last night»

Tirsdag 21. desember økte snittprisen til vanvittige 494 øre per kilowattime i Sør-Norge – rekord for andre dag på rad. Dyrest var strømmen mellom klokka 17:00 og 18:00. Da kostet strømmen 766 øre per kilowattime - inkludert nettleie passerer den åtte kroner!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer