Kreditt og inkasso

Slår inkasso-alarm

Antall inkassosaker blant unge har steget med 20 prosent det siste året.

ØKNING: Daglig leder i Inkassopartner, Geir Grindland frykter en økning i antall inkassosaker. Foto: privat
ØKNING: Daglig leder i Inkassopartner, Geir Grindland frykter en økning i antall inkassosaker. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har nok merket seg at prisene stiger. Strøm, drivstoff og mat er noe av det som har blitt dyrere i det siste.

Daglig leder Geir Grindland i selskapet Inkassopartner frykter en økning i antall kreditt og inkassosaker, blant annet på grunn av høye strømpriser, spesielt blant studenter. Selskapet har allerede merket en stigende trend.

- Vi har en økning av inkassosaker mot aldersgruppen 18-25 på 20 prosent sammenliknet med fjoråret. Vi ser at det er flere unge som sliter med å betale, sier Grindland til DinSide.

Årsaken kan være så mangt, selv mener Grindland at unge kanskje ikke ser konsekvensen av en betalingsanmerkning. I tillegg til at mange gjerne glemmer at regningen fra kredittkortet skal tilbakebetales med 25 prosent renter.

- Så tror jeg at sosiale medier har skylden for at de gjerne vil være med på ting selv om de ikke har råd til det som dyre ferier, legger Grindland til.

Naturlig oppsving

Fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet sier imidlertid til DinSide at han ville ventet litt med å bli sterkt bekymret.

- Som følge av covid-restriksjonene og oppbremsingen av privat forbruk som fulgte av begrensede forbruksmuligheter, er det naturlig at det skal komme et oppsving i denne type saker ett år etter. Det er derfor ikke gitt at økningen på 20 prosent er noe vi skal bekymres oss veldig over, forklarer Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.